Razend in Dynamo met Death Angel, Vicious Rumors, Disquiet

8-7-2017

 

De dag is aangebroken dat we mogen spelen met Death Angel, Vicious Rumors en Disquiet. Zin in !! Tegen 17.30 uur rijd ik richting Tijn en vervolgens naar Jos en het inladen gaat steeds vlotter dus in een mum van tijd rijden we richting Eindhoven. Half uur rijden dus we zijn zo bij Dynamo denken we nog. Ik zet ondanks dat ik al vaak in Dynamo geweest ben toch mijn tomtom aan die ik onlangs van Jos heb gekregen. Een oudje van mij pa maar hij werkt nog prima. Op ons gemak tutteren we in mijn legoblokje richting Eindhoven blindelings vertrouwend op de tomtom. “Links aanhouden”, ik rijd braaf naar links. “Volgende afslag rechtsaf”, ik wil braaf naar rechts om erachter te komen dat we dan toch echt op de weg die parallel aan onze weg loopt hadden moeten rijden.

Ik wijs naar het bordje bij de onbereikbare afslag en zeg: “centrum.” Tijn knikt geheel instemmend naar me en zegt : “ pakken we gewoon de volgende afslag.” Zo gezegd, zo gezegd en nadat we langs een weiland met ezels rijden die daar volgens mij speciaal neergezet zijn om mensen met een niet ge-update tomtom een nog beter gevoel te geven kan ik eindelijk in Geldrop mijn auto met de neus de andere richting op krijgen.

 

We bereiken Dynamo een half uur later dan gepland en spoeden ons meteen naar de eetzaal waar nog twee zuivere borden staan en wat restanten Indisch. Jos schept snel op en ik volg hem. Tijn staat er wat beteuterd bij maar voor alles is een oplossing dus dan maar alles in een bak kieperen. Met strijdbare blik eigent Tijn zich de bak toe . Arm erom heen met een lepel demonstratief in zijn vuist geklemd. MIJN !!

 

De tijd gaat snel en Disquiet klimt het podium op om zoals altijd flink te knallen. Een half uur helaas, kort maar krachtig. Tevreden komen ze het podium af want ondanks het redelijk vroege uur stond er al behoorlijk wat volk.

 

 

Dan wij. Korte line check en hoppetee. De zaal is al goed gevuld zeg en de reacties zijn erg leuk. In rap tempo vlammen we door onze set heen en een half uur is kort…zeer kort en voordat we er erg in hebben is het half uur alweer voorbij. Gekke dingen gebeurd ? Nee, het ging gewoon goed. Lekker gerammeld en gaaf publiek. Super tof was het !!

 

 

Compleet bezweet komen we het podium af want potdomme wat was het warm en klam in de zaal. Tim kondigt aan dat hij gaat douchen en dat Tijn mee komt kijken . Say what ? Mijn mond valt open van verbazing en ongeloof want ik had daar werkelijk nog nooit wat van gemerkt dat er wat gaande was tussen die twee maar ik ben ook wel onnozel op dat gebied, dat moet ik toegeven . Naïef van mij dat ik dat niet eerder heb gemerkt. Tim ziet mijn blik en schiet meteen in de verdediging : “Neeee, Tijn en ik gaan niet samen douchen, je zit er volkomen naast.” Ja, natuurlijk. Even later zag ik Tijn en ik polste naar de douche praktijken maar ook Tijn beweerde bij hoog en laag dat er niks was gebeurd. Oké, oké mannen , voordeel van de twijfel dan maar weer. Maar waar rook is, is vuur, oftewel waar douches zijn, is zeep. Ik heb jullie wel in de smiezen !!

 

 

Er zijn veel (oude) bekenden in Dynamo en een hoop mensen die mij wel kennen maar ik hun niet. Dat levert wel leuke gesprekken op, “He, ik heb je nog gezien met Acrostichon in 199.. met The Gathering in Heesch .” Heeulll lang geleden wel. Haha, blijft leuk. The good ol`days verbinden nog steeds.

 

 

Arvid leent zijn speakerkabel uit aan de gitarist van Vicious Rumors omdat die om een of andere reden geen speakerkabel had. Na hun set dacht hij er plots weer aan en ging op zoek naar de speakerkabel en vond hem backstage. Met de kabel in zijn hand kwam hij terug gelopen om vervolgens een bekende tegen te komen en hij legde de kabel op de tafel. Uitgekletst komt hij weer richting de merch tafel die we delen met de mannen van Disquiet. Even later veert Arvid omhoog :”Mijn speakerkabel.” Foetsie natuurlijk.

 

En zo begon the quest for the holy white speaker cable. Er kwam een hint, de kabel was gesignaleerd in een krat backstage en Arvid spoedde zich gezwind als een jong hertekind richting de backstage om met lege handen terug te keren. Valse info. De medewerkers van Dynamo werden ingeschakeld en er kwam een nieuwe tip binnen….de vrijwilligers bij de kaartverkoop zouden meer aanwijzingen hebben over de verblijfplaats van de witte kabel. Wederom toog Arvid ten velde om met lege handen terug te keren.

De quest breidde zich uit naar andere mogelijke verblijfplaatsen en Sherlock Kuipers deed dapper zijn best om alle tips en aanwijzingen te gebruiken maar het bleek steeds een dood spoor te zijn. Arvid kreeg een nieuw plan . “Ik maak gewoon een nieuwe speakerkabel, deze had ik al lang. Het is gewoon een teken dat ik een nieuwe moet hebben.” Hij begon zich al lichtelijk te verheugen bij het idee van een nieuwe kabel en dat de oude kabel en hij ieder hun eigen weg moesten volgen.

 

Toen bleek dat Tim de kabel in zijn bezit had en de hele quest dus eigenlijk redelijk overbodig was geweest. Eind goed, al goed. Een uur later kwam Kirsten naar ons toe: “de speakerkabel is gevonden, hij ligt op kantoor.” “Nee”, zei ik, “Arvid heeft hem al terug .” “Echt niet”, zei Jos. Het echt niet echt wel spelletje ging nog even door maar ik zal jullie de uitgebreidde versie besparen. Een broer en zus welles nietes ding zullen we maar zeggen. “Hij ligt echt op kantoor hoor”, zei Kirsten. Twee witte speakerkabels ? Het mysterie wordt steeds groter.

We vertellen Arvid het heugelijke nieuws dat er blijkbaar gezinsuitbreiding heeft plaats gevonden en Arvid haalt triomfantelijk de kabel uit zijn broekzak en Kirsten merkt droog op: ”Het is blijkbaar jullie tijd nog niet om uit elkaar te gaan.”

 

Na Death Angel gaat het publiek opvallend snel naar buiten en ik ben verbaasd. “ Dat snap ik”, zegt Jos, “het bier is op.” Blijkt dat het bier aan de bar volledig op is en het personeel moet zich behelpen met blikjes bier. Zo zeg, dat is erop gegaan vanavond. Old school !

Dus er is al snel niks meer te beleven en moe, dronken (sommigen) maar voldaan halen we de auto`s om weer richting Tilburg te gaan. Het laatste optreden voor de zomervakantie was een zeer geslaagde. Ik krijg al zin in het komende seizoen met……nieuwe nummers. Whoehoeee !!