Razend in De Poort, Dongen

4-3-2017

 

Donguh...jonguh. Lekker dichtbij deze keer voor ons dus 19.30 uur toog team Tilburg met ikke zei de gek als bob naar Dongen, buurdorp en volgens mijn gsm-gsm 20 minuten rijden. Een tom-tom heb ik niet maar gewoonlijk brengt mijn gsm-gsm me waar ik heen wil dus ik voorzag geen problemen. Dus een uur later arriveerden we in Dongen. Een uur later denkt u ? Ja, en dat heeft niks te maken met een vrouw achter het stuur. No way !! Had twee mannen bij die het ook niet helemaal bleken te snappen. De oude weg naar Dongen bleek veranderd te zijn in de nieuwe weg naar Dongen en omdat mijn gsm-gsm na vijf minuten uitviel moest ik vertrouwen op Jos en Tijn en broer Jos beweerde dat Dongen gewoon rechtdoor was dus we belandden op een mooi industrie terrein even buiten Tilburg. Dus de Jos-Jos bleek ook niet helemaal perfect te werken. Waarschijnlijk lang niet ge-update. Tijn`s opmerking om dan maar achter de passerende bus naar Oosterhout aan te rijden ( want die weten meestal wel de weg ) sloeg ik in de wind en draaide om om de nieuwe weg naar Dongen te zoeken.

In Dongen aangekomen op een rotonde ( hoeveel hebben ze die daar wel niet?) moesten we stoppen om de bus naar Oosterhout te laten passeren en ik negeerde het gelach achter en naast me.

Vijf minuten later stonden we bij jongerencentrum De Poort. Yes, gevonden.

Suicide Attack, onze mede band van vanavond en coole Brabanders, had al gesoundchecked dus die waren al voorzichtig aan het nippen van hun Pitt biertjes. De Poort bleek een leuk zaaltje te zijn met een ruim podium waar zelfs ik met mijn lenige lijf gemakkelijk op kan komen zonder er al te sukkelig uit te zien. Iedereen was gruwelijk relaxt en dat werd ook de hele avond…..relaxtttt. Wat ook meteen opviel waren de prijzen van de drankjes aan de bar. € 1,50 voor bier, € 1 voor fris en € 0,50 voor koffie/thee. Zo jaaa...oldschool prijzen voor een oldschool thrashmetal avond. Niet dat wij hoefden te betalen voor onze drank want dat is natuurlijk een van de voordelen om in een band te zitten….gratis drank !!

Ik heb al eerder vermeld dat Suicide Attack een gave thrashmetal band is en dat was vanavond niet anders. Checken die handel en booken. Ons ook natuurlijk hè !! Niet alleen andere band promotie hier. Ben gekke Crin niet. Maar ze stonden ook vanavond weer lekker te raggen. Ondanks dat het niet druk was ( Ook NDF weekend nu) zijn die mensen die er zijn razend ( gniffel ) enthousiast. Petje af ook voor de paar vrijwilligers die deze avond georganiseerd hebben en proberen de metal scene in Dongen weer nieuw leven in te blazen.

Na Suicide Attack werd alles op het dooie gemak afgebroken en weer op het dooie gemak weer opgebouwd door Arvid,Tijn en Tim. Jos stond al sneller op het podium met zijn spullen maar zijn laconiek gebrachte “ Eej, ga eens weg “, werkte niet echt deze avond. Alles bleef gewoon relaxt vanavond.

We begonnen dus ruim na onze afgesproken tijd te spelen volgens mij. Weet ik niet zeker want mijn gsm-lozzie deed het dus niet. Vanaf het podium keek ik regelrecht in een enorme spiegelwand aan de andere kant van de zaal. Dat was best raar om naar jezelf te kijken als je staat te zingen. Om jullie een kijkje te geven in mijn hoofd, dat gaat dus zo : “Beweeg ik echt zo ? Ja, je beweegt echt zo . Misschien iets anders bewegen…..nee, da`s ook raar. Misschien wat van links naar rechts dan...nee, niet doen dat ziet er behoorlijk carnaval uit . Mijn haar zit maar plat, effe ruiger maken ...lukt niet...in de jaren 80 had ik hier geen last van, toen waren de haardossen wat groter, eigenlijk was dat wel gaaf toen maar nee, dat kan nu echt niet meer. “ En ondertussen zing ik gewoon door . Achteraf bleek ik niet de enige te zijn met zo`n gedachtes . Een ander bandlid bleek dezelfde haar issues te hebben in zijn hoofd en neeeee…...ik noem geen namen. HA !!

 

Ons optreden liep weer als een trein en het publiek reageerde net als bij Suicide Attack weer razend ( pwèèèèp ) enthousiast en de temperaturen liepen behoorlijk op in de zaal.

Na afloop werd iedereen getrakteerd op broodjes frikandel . Ze snappen het hier wel en er werd nog lange tijd na-gekeuveld.

De terugweg ging iets vlotter dan de heenweg hoewel ik weer op een andere manier Dongen uitreed. Echt, hoeveel rotondes kan een plaatsje hebben ? Snapte er geen zak van maar laten we het er maar op houden dat Dongen gehuld is in mysteriën , beetje Bermuda driehoek of zo. Wat het ook was ...ligt zeker niet aan het feit dat er een vrouw achter het stuur zat maar dat spreekt voor zich.