Razend, Big Ass Metalfest


DB`s, Utrecht


11-2-2017

Big Ass Metalfest...charmante naam voor een festival. Razend werd op aanraden van George Oosthoek gevraagd door Sidney van DB`s om te komen spelen . Nu vraag ik me wel af waarom George aan ons denkt bij het horen van de naam Big Ass Metalfest. Dat MOET toeval zijn ga ik maar vanuit. Ik neem maar aan dat George, Big Ass Metalfest niet associeert met mijn derrière. …

Nee, zoiets doet hij niet...

Het blijkt een echte winterdag te zijn dus...sneeuw. We werden rond half 6 verwacht dus rond 4 uur reed delegatie Tilburg met Tijn wederom als bob naar Utrecht. Ondanks de sneeuw kwamen we ruim op tijd aan om erachter te komen dat wij niet als eerste hoefden te soundchecken dus we waren wel erg ruim op tijd plots. Arvid was ook al aanwezig maar waar was Tim ? Die is bijna altijd als eerste aanwezig maar nu was er geen spoor van hem te bekennen. Na een kwartier kregen we een sms van hem, hij stond vast in het verkeer in het centrum. Klaarblijkelijk was hij DB`s voorbij gereden om vervolgens met zijn auto de stad in te rijden om in een verkeersellende terecht te komen. Ruim een half uur later kwam hij ook eindelijk aan.

Om 7 uur zou er eten komen maar Arvid kon niet zo lang wachten en deed zijn tas open. Benieuwd keek ik wat er nu uitgetoverd zou worden maar wat hij eruit haalde leek in eerste instantie op een grote homp brie. Verbaasd keek ik naar de witte homp wat me nu eigenlijk helemaal niet gezond leek. Er flitste vanalles door me heen, het is een speciaal brie dieet, Arvid is de weg kwijt, Brie is het nieuwe spelt, ik snapte er niks van vooral ook omdat hij er heel blij bij keek. Hij begon de brie af te pellen….wacht...afpellen ? Het afpelsel bleken dus 2 keukenpapiertjes om zijn goedbezigspeltgranenboterhammen te zijn . Pure misleiding !!!!

Sidney, de man van DB`s ging eten halen voor de bands , chinees. Tijn stak razendsnel zijn armen in de lucht en zei :"jeuuujjj." Jos tegen Tijn : “He Tijn, chinees ! “ Dat moet ik even uitleggen. Voor Razend zaten Arvid, Jos en Tijn uiteraard in Outburst en na vele optredens waar er vaak chinees op het menu stond zei Tijn eens : “Alweeeeer chinees.” Sindsdien iedere keer als er chinees gehaald wordt zegt Jos : “ He, Tijn...chinees ” op een enorme droge manier. Dit gaat al ongeveer 10 jaar zo . Tja, Jos heeft vaak maar een half woord nodig en je wordt er levenslang mee geplaagd en hij blijft het steeds grappig vinden. En nu steeds als ze horen dat er chinees gehaald wordt steekt Tijn razendsnel zijn armen in de lucht om Jos voor te zijn. Beetje een Outburst insider grap dus.

Na het eten gaan we snel soundchecken want rond half 9 moeten we al beginnen. Na enig geklooi met de hi-hat stand komt het toch in orde en kwart voor 9 beginnen we met het intro. Jaja, wat een verrassing, je verwacht het niet, hè !

DB`s is een fijne zaal, ik was er nog nooit geweest maar toffe tent. We geven hem weer zoveel mogelijk van jetje en het gaat lekker. Dit belooft een mooie avond te worden voor zowel bands als publiek. Disquiet is natuurlijk een gave band en ik was erg benieuwd naar Shinigami met George Oosthoek die ik spontaan Origami noemde op het podium.

Bands andere namen geven is ook zo`n traditie die al heel ver terug gaat. Vroeger was er een band die we steevast Smutzige Jacke noemden. We hadden ook een De Vergadering en een Potjandosis om maar wat voorbeelden te noemen. Mogen jullie raden welke bands we bedoelden !! Zelf werden we wel eens Wakostihond genoemd . Dat had helemaal niks met disrespect te maken maar was wel meestal met bands die we graag mochten en ook regelmatig zagen. En omdat ik George ook alweer zo wat een kwart eeuw ken en ik hem graag mag werd zijn band prompt omgedoopt tot Origami.

Toen we klaar waren ging ik snel een welverdiend biertje pakken om erachter te komen dat onze `Razend` krat bijna leeg was. “Ja”, zei Rutger van Shinigami, “Jij noemde ons Origami.” “Dan gaan wij jullie dadelijk Laaiend noemen .” “Wat vonden jullie van Laaiend?”

En zo is een oude traditie weer leven ingeblazen. Ik vind dat mooi !!! Allemaal niet zo serieus doen.

Fijne band, Ori...Shinigami , klonk goed !! Helaas moesten we daarna weg wegens verplichtingen van een paar van onze leden dus Disquiet konden we vandaag helaas niet zien maar we hebben nog wat gezamenlijke optredens staan dus dat komt zeker nog goed

Het was gedurende de avond lekker blijven sneeuwen dus de weg naar huis ging wat langzamer dan normaal en uiteraard was er een verplichte benzinestation stop waar ik me erg op verheugde want ik had zin in chips. Met een blij gevoel ging ik het benzinestation in om vervolgens verbijsterd om me heen te kijken. Waar is de chips ? Waar is de vette hap ? Alleen maar verantwoorde producten waar ik nu niet bepaald blij van word. Ik liep om een rekje heen. Geen chips. Ik liep er nogmaals omheen. Nog steeds geen chips. Quelle horreur !!! Dan maar vette hap. Ja, ze hadden warme hapjes maar... Frikandellen ? Nope. Gehaktstaven? Nope. De moed zonk me in de schoenen en ik keek mistroostig naar een bekertje verantwoorde gehaktballetjes. Ik werd er niet vrolijk van maar kocht ze uiteraard toch. Zo gaat dat namelijk … de vloek van de optredens. Ze bleken toch te smaken en Jos en Tijn troostten mij door te zeggen dat ik morgen blij zou zijn. Ja, hek-nou-wa-an.

Dus nu eens mooi op tijd thuis en nog nuchter ook.

Dat maak ik volgende keer wel goed…….