Tattoowinterfest

Nijverdal


28 januari 2017


Na afgelopen donderdag op Tattoofest on the Road te hebben gespeeld is het nu de beurt aan Tattoowinterfest in Gert-Jan`s eigen toko namelijk de Cult-Art shop in Nijverdal. Dus nu is het Razend on the road met als chauffeur van de Tilburg crew : Tijn. Rond half 3 komt hij mij oppikken en rijden we naar Jos die zoals wel vaker nog niet klaar is . Ik vermoed dat hij veel tijd besteed aan zijn outfit hoewel hij er altijd hetzelfde uitziet. Werkbroek met zwart metalshirt dus dat kan het niet zijn. Misschien dat de tijd besteed wordt aan het zorgvuldig styleren van zijn baard . Valt ook niet mee om overal een wilde bos haar te hebben. Ik zie hem al bezig met een klein schaartje , knipje hier, knipje daar… maar uiteindelijk bleek dat hij zijn tanden nog moest poetsen. Ooooowwwww….

Rond half 6 komen we na een kleine omweg bij de Cult-Artshop omdat de tomtom lichtelijk moeite bleek te hebben om Nijverdal te vinden. 20 minuten eerder hadden we al een bericht gehad van Tim dat het eeeeteeeennnn er was dus we konden meteen aanvallen. Schmeckte wieder gut. De mannen van Powerized zijn ook al aanwezig maar dat zijn ook Brabanders en eten is altijd een trigger om op tijd aanwezig te zijn bij die bourgondiërs uit het zuiden des lands.

Even later arriveert Arvid ook en hij heeft weer goedbeziggezondmennekeboterhammen bij . Die jongen gaat er ieder optreden gezonder uitzien lijkt wel. Dat blijkt ook wel als hij als deel van zijn warming up gaat opdrukken op zijn knokkels. Ik sta met verbazing te kijken. Misschien moet ik ook van die boterhammen eten, dan kan ik over een paar maanden op 1 hand opdrukken en met een vinger in mijn neus maar met mijn ongelukjes verleden kan ik dat beter niet doen vrees ik. Met mijn geluk breek ik vast een nagel of zo.

The Dutch Duke mag als eerste en hun half uur is snel voorbij. Gezien het vroege uur, 19.00 uur is het nog niet erg druk maar dat mag de pret niet drukken. Ze gaan er vol tegenaan.

Daarna mogen wij. Korte line check en we kunnen van start. De monitor man komt naar me toe en zegt dat hij de gitaren, mijn zang en de achtergrondzang op mijn monitor heeft gezet. Achtergrondzang zachtjes. Ik denk nog, achtergrondzang hoeft niet echt maar ach, prima. We zetten het intro in, altijd fijn om in de sfeer te komen voor mij omdat ik dan nog aan de zijkant van het podium kan staan . Heerlijk instrumentaal stukje. Meteen I know erachteraan en yes...die gaat weer lekker. Tweede nummer meteen bot erachteraan met Boktor of Horror. Gaat van een leien dakje totdat we bij het geschreeuwde BOOOOKKKTOOOOR OF HORRROOOOORRRR komen met Jos als mede brulaap. We zetten in en ik word zowat achterover geblazen door het volume van de zang van Jos . Ik deins achteruit en kijk verschrikt naar de monitorman . Die schiet in de lach en zet Jos zachter. Sodeju….ik ben half doof en mijn trommelvliezen flapperen nog even na. Ik zie de blik van Jos en zie dat ie enorme binnenpretjes heeft en vrees ervoor…..tja, ik ken mijn broer natuurlijk al heel wat jaren….

De tweede keer BBOOOOOKKKTOOOOORRR OF HOOORRRORRRR nadert en ja hoor, ik zie Jos aanzetten en hij brult nog harder dan de eerste keer en ondanks dat mijn monitor wat zachter staat willen mijn trommelvliezen het liefst mijn oor ontvluchten maar aangezien dat niet lukt besluiten ze om dicht te ploepen en laten me wat verdoofd achter. Ik loop snel naar rechts richting Tijn en Arvid en ga tussen hun in staan….yess….rust.

Monitorman zit weer te grinniken en Jos zie ik met een onschuldig ogende grijns naar het publiek kijken na mij een korte blik toegeworpen te hebben . Kort, maar lang genoeg om zijn ogen op standje pretfabriek te zien staan.

Fijne van zo vaker optreden is dat je eigenlijk niet hoeft na te denken over wat er om je heen gebeurt omdat je weet dat dat wel goed zit. Ik heb 100% vertrouwen in mijn mede muzikanten en dat is zo relaxt. Het is een solide club wat ruimte laat om eens een geintje onder elkaar te maken.

Gelukkig paar nummers geen achtergrondzang dus ik kan weer veilig op mijn plek in het midden gaan staan. Maar goed, er komt er nog eentje. Substantia Nigra.. We zetten hem in en ik zie Jos naar de microfoon lopen en zich schrap zetten. Ik schuifel snel enkele stappen naar rechts ...hij zal toch niet…….maar jawel hoor. In de meest extreme , gillende, schreeuwende, debiele, stemband verneukende stem die hij heeft en zo hard als hij kan vanuit zijn tenen …...SSUBSTAAANTIAAAAAA. Ondanks dat mijn monitor zowat uit staat komt hij weer binnen als een kanonslag en ik vraag me af of Jos nog een stem gaat hebben dadelijk. Of wel helemaal spoort….

Na ons komt Deem Index en er komt stilletjes aan wat meer volk binnen die met plezier naar de bands kijken.  Powerized daarna en Nick blijft een gave zanger met zijn heavy metal stem. Dan The Black Fall dat voor mij de verrassing van de dag was. Kende ze niet maar erg gaaf.

Tijn gaf aan dat hij naar huis wilde maar hij had een probleem. De van den Brandjes hadden bier op en dan is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks dat we dan nog steeds erg welwillend zijn is het om een of andere reden toch moeilijk om ons buiten te krijgen.

“Is goed, Tijn, we gaan mee ...effe pilsje opdrinken.” Als het pilsje op is het wc tijd. Dan ben ik klaar maar is Jos buiten sigaret roken. Als die weer binnen is ben ik toch weer een pilsje aan het drinken want ik heb tijd want Jos is toch roken. Dan vindt Jos dat hij ook nog een pilsje mag want ik heb er ook een, dan moeten we uiteraard tegen iedereen goeiendag zeggen ...zo duurt het toch nog een tijd voordat we gemobiliseert zijn en richting auto lopen. Arme Tijn.

Cirrha Niva niet gezien maar hoorde dat ze erg lekker gespeeld hebben. Dat geloof ik ook wel want is gewoon een goeie band.

Onderweg uiteraard een verplichte plasstop met verplichte vette hap. Wat is dat toch met optredens, snelwegen en benzinestations? Het is onmogelijk niet te vreten .Of een gedeelte van ons brein signalen stuurt die ons veranderen in prehistorische mensen die als primaire doel hebben...eten….nu….bakkes vol douwen. Whhraaaaghhh...Het hoort erbij zullen we maar denken.

Snacks and beer and rock n rolllll.