Razend op Tattoofest on the Road

Hall of Fame , Tilburg

26 Januari 2017

Gert- Jan Aaltink van Cult-Art Studio in Nijverdal is alom bekend van zijn Tattoofest en nu probeerden ze in het zuiden des lands een tattoofest on the road op poten te zetten en deze eerste keer was Tilburg de uitverkoren stad. Handig voor vooral Jos, Tijn en ik omdat we bijna op loopafstand wonen van de Hall of Fame . Nou ja...loopafstand, ik besloot dat het toch een autoafstand werd en bood aan deze keer te rijden met de spullen.

`sMiddags ging ik naar Tijn om zijn spullen te halen en met onze vers van de pers bieretiketten en gingen we aan de gang samen met de dochter van Tijn om de etiketten op ons nieuwe bier te plakken. WILDE Bier…. ( jazeker wil ik dat) .

Ik reed door naar Hall of Fame. Eigenlijk nooit geweest maar wel een leuke tent. Gert-Jan was zijn toko al aan het opzetten en had zijn hoek al snel gezellig ingericht.

Ill Trusted begon op tijd met soundchecken maar er was een probleempje. De geluidsman van Hall of Fame was ziek en nu stond er een dood zenuwachtig meisje die dit voor de allereerste keer alleen moest doen en hoewel ze haar best deed ging het niet vlotjes dus de soundcheck duurt laaang met als gevolg dat de mannen van Ill Trusted steeds meliger werden en steeds gekker gingen doen. Moeilijke jongens zijn het niet.

Ik ga effe naar huis om de honden uit te laten. Fijn man, zo dichtbij huis.

Als ik terug kom is Ill Trusted al klaar en staat Gigatron 2000 zich klaar te maken compleet met blitse witte schoenen met lichtjes van het lokale black metal fenomeen Kevin Kentie . Fijne band, Gigatron 2000. Het ziet er verdomd flitsend uit alleen het verwachte lichtjesfestijn bleef wat achterwege want zijn schoenen bleven op wit licht staan. Dat kan nog geperfectioneerd worden. Nu nog van die wieltjes er onder en Rolling Kevin and his Bandits gaat een nieuwe hit worden.

Backstage is iedereen ondertussen gearriveerd en er wordt volop geouwehoerd en de stemming is ontspannen. Behalve als de buitenpoort open gaat want het is verdomd koud en degene die dat ding opendoet kan op een hoop (grappig) commentaar rekenen maar aangezien daar de koelkasten met bier staan blijft bijna iedereen toch daar staan. Raar volk, die metalheads ….

Ondertussen laat Michel, bassist van mijn andere band The Covering en van Cirrha Niva die vanavond ook spelen zich onderhanden nemen door Gert-Jan op de pijnbank en uiteraard zitten we hem flink te plagen. Hij moet vanavond nog optreden en om dan onder de naald te gaan een paar uur op voorhand….dan vraag je er wel een beetje om om opgenaaid te worden en ondanks dat hij zich stoer voordoet zie je hem wel denken….shitt.. Hahaha.

Volgende band is Onegodless. De geluidsproblemen zijn nog steeds niet optimaal maar dat weerhield ze er niet van om er stevig tegenaan te gaan. Het is niet erg druk maar de aanwezigen krijgen wel goeie bands te zien. Dat is een feit.

Tim zit ondertussen backstage warm te drummen op een geimproviseerd drumstel van wat gevonden emmers en dat ziet er wel grappig uit. Arvid doet zijn eigen opwarm routine en blijkt behoorlijk fit te zijn . Tijn had ook nog een wapperhand routine waar ik verder maar niet over uitweid want die zag er maar raar uit. Vooral toen we gingen cirkelwapperen werden we argwanend aangekeken en was ook niet erg metal. Dusss…...die houden we erin als het aan mij ligt.

Ik doe voor de zekerheid een extra brace om maar durf niet op blote voeten omdat ik herstellende ben van gescheurde enkelbanden aan beide voeten en erg soepel gaat het allemaal nog niet. Ik ben nog niet het vrolijk dartelende hertje dat ik ooit was maar bij nader inzien ben ik dat misschien ook nooit geweest.

We begonnen lekker te spelen maar na een paar nummers werden we plots stil gelegd door de kersverse geluidsvrouw met de mededeling dat alles zachter moest en ze liep het podium op om tegen Tim te zeggen dat hij zachter moest slaan. We produceerden volgens haar veel te veel decibels. Ja hallo, we heten ook Razend, hè...niet Zachtvoortkabbelend. Iemand liep naar de mengtafel en zag dat we volledig uitstonden. Dus nadat we ons even Motorhead voelden gingen we verder in een volume dat lager was dan normaal in onze oefenruimte. Ach ja, kan ik die ook afstrepen van mijn bucketlist. We schoten in de lach ,vooral ook om het gezicht van Tim toen gezegd werd dat hij zachter moest drummen. Maar we speelden verrekte lekker en zelfs Jos deed spontaan een podium dansje maar na drie kwartier zat onze speeltijd erop en konden we tevreden het podium verlaten.

Laatste band alweer, Cirrha Niva. Fijne band is dat met een hele goeie zanger . En Michel met zijn zere nieuwe Slayer arm maar gelukkig voor hem had hij er minder last van dan dat ik hem had wijsgemaakt dus hij stond net als altijd flink te bassen. Ze stonden lekker te spelen en ik luister er graag naar maar halverwege deden mijn voeten zo zeer dat ik moest gaan zitten en ging ik weer naar het tattoueer gedeelte waar Gert-Jan tot elf uur bezig was geweest .

Na afloop besloten we ons eigen nieuwe biertje te proeven. Ons WILDE bier !!! Want als je iets gaat verkopen zonder te weten hoe het smaakt….ja, dat kan dus niet. Het bier is gebrouwen door onze vorige drummer Serge en hij heeft dat verrekt goed gedaan.

Ondanks dat het niet druk was, was het welgezellig en complimenten voor alle bands , Ill Trusted, Gigatron 2000, Onegodless en Cirrha Niva dat ze er toch vol voor gingen en het gewoon Brabants gezellig werd. Tot de volgende keer !! We komen elkaar zeker nog tegen.

Tim emmer