Razend, Bruut Metalfeest

Gorinchem

10 December 2016

Hoppetee, het gaat lekker met Razend . Vandaag optreden op het Bruut Metalfeest in Gorinchem . Dit jaar in samenwerking met Metalfan die ook alweer 15 jaar bestaan. Ze hebben weer een leuke line-up dit jaar en ik ben er al een paar keer geweest als bezoeker, ook op de oude locatie en vorig jaar hebben we er ook gespeeld met The Covering dus we weten wat we kunnen verwachten. Een goede organisatie die alles goed voor elkaar heeft. Veel helpende handen op en naast het podium , catering door oma en dat op een rustige manier. Geen gestress, geen ge-emmer, alles gewoon goed voorbereid.


Nadat ik vorige week al kampte met gezondheidsklachten zoals voorhofdsholte-ontsteking besloot ik afgelopen week toch maar naar de dokter te gaan omdat het maar niet over ging. Ik bleek een luchtweginfectie te hebben maar ondanks dat ik keelpijn had voelde het niet aan of ik niet kon zingen dus ik besloot gewoon mijn speciale verse kruiden thee te maken met verder onder andere honing en er gewoon voor te gaan. We moesten al om 16.00 uur het podium op dus rond 13.30 uur vertrek ik met legoblokje richting mijn reisgenoten van vandaag, Jos en Tijn. 

We rijden redelijk zonder omweg richting de zaal en worden ontvangen door Stefan, a.k.a. Bassie, a.k.a. Screensaver, de bassist van Suicide Attack waar we onlangs nog mee in Oostende gespeeld hebben. We hebben het al snel over die gezellige dag en ook over het feit dat wij toen 3 nummers voor het einde moesten stoppen. "Dat gaat hier zeker niet gebeuren," zegt Bassie , "dat beloof ik."


Off the Cross uit België speelde al toen we binnen kwamen en we moesten meteen na hun het podium op dus enel merch neerzetten en backstage voorbereiden op de show. Tijn en ik vonden een enorme spiegel waar we onze blackmetal poses oefenden maar al snel besloten we dat het er best debiel uitzag. Nee, dat laten we beter achterwege. Arvid haalt voor het optreden een pakje uit zijn tas. Jaaaaa, goedbezigboterhammen. Dus volkomen op mijn gemak stap ik ondanks de keelpijn het podium op. Dit kan dus gewoon niet mislukken.

We zetten Stop Pressuring Me in en al snel ontstaat er een eigenaardige pit voor het podium. Een stel jonge gasten gaan wild achter elkaar aan rennen met vreemde handbewegingen en gaan vervolgens haasje over doen pal voor het podium. Het ziet er hilarisch uit en in een flits bedenk ik dat ik misschien wel mee moet doen maar ik bedenk me snel. Dat kan nooit goed gaan en waarschijnlijk beland ik boven op de rug van de jongeman in plaats van er elegant erover heen te springen en dat kan er nooit charmant uitzien. ik kan beter vanaf het podium blijven kijken naar hun rare fratsen. Is wat veiliger.
Mijn keel voelt steeds minder pijnlijk aan ondertussen dus schreeuwen helpt.....niet tegen mijn arts zeggen a.u.b......

Ik kondig het laatste nummer aan en krijg vanaf de zijkant een seintje van Stefan, a.k.a. Bassie, a.k.a. Screensaver dat onze tijd erop zit en dat we moeten stoppen. WAAATTTTT !!!!! DAT MEEN JE NIET !!!! Stefan, a.k.a. Bassie, a.k.a. Screensaver kijkt me vertwijfeld aan en ook de kerel achter hem zegt dat de tijd erop zit. Dat dacht ik dus mooi niet. Nee, nee, nee, daar trappen we niet in. Oké dan, nog 1 nummer. Het publiek kent het voorval in Oostende natuurlijk niet en snapt waarschijnlijk niet waarom we zo staan te lachen. Ja joh, binnenpretjes... 

De 35 minuten speeltijd vliegen voorbij en helaas was het dus snel klaar. Snel afbreken voor de volgende band, Warmaster. " Hey, Corinne ,"hoor ik vanaf de zijkant van het podium. Hey, een oude bekende. Blijkt dat in Warmaster , de band na ons, Phil zit die we nog kennen van vroeger van o.a. Dissect. "Eej, is je broertje er ook bij?" vroeg hij. "Jazeker , Joske is er ook bij." Vele zullen niet zien dat Jos, gitarist van Razend, mijn jongere broertje is. En nu niet zeggen, noooooouuuuuwwwww.......laat me in de waan !!! Maar goed om te zien dat we niet de enige ouwe lullen zijn die nog steeds muziek maken. Bloed kruipt toch waar het niet gaan kan.

Na Warmaster speelt Killing Gandhi , ook niet slecht. Wel een heel gevariëerde line-up weer. Tijn en ik gaan wat eten. Soort rijst met curry gemaakt door oma wordt er trots bij verteld. Er zitten meerdere bands te eten en ik zie hier en daar wat bekende gezichten. De dames van Sisters of Suffocation zitten op het gemak hun setlijsten te schrijven waarbij me opvalt dat er vrolijke bloemetjes bij getekent worden. Ja, dat heb je dan weer niet als je met mannen in een band zit. Die zijn wat minder van tekeningetjes op setlijsten. Ik vind het charmant.

We zien nog een stuk van Sisters of Suffocation maar helaas moeten we gaan omdat Jos nog andere verplichtingen heeft deze avond. Lekker meeblèrend met de muziek testen we legoblokje uit. 120-130-140-145....dat verwachtten we niet. Ik ben best verbaasd totdat Jos knoerhard BAMMM roept en ik toch maar wat langzamer ga rijden want we zijn er duidelijk alle drie niet erg gerust op dat legoblokje wel 100% te vertrouwen is. Onze billen zijn ietwat meer ontspannen bij lagere snelheden.
Wel apart zo vroeg thuis zijn maar geen nood....daar is ook drank.

Gezelling feestje PoGo en Metalfan !!!

 15319086 10208390094055629 8523459991713026802 n