Razend, Max & Iggor Cavalera

013 - Tilburg

29 November 2016

Op vrijdag 25 november kregen we nog vrij onverwacht een mailtje van Ruud, de programmeur van 013 of we het voorprogramma van Max & Iggor Cavalera op 29 november willen verzorgen . Natuurlijk had Tim die over het algemeen onze boekingen doet Ruud al een paar keer gemaild of we mochten spelen maar we hadden niet verwacht dat zo laat toch nog de bevestiging kwam. Maar hoe vet is dit !!!! Grote zaal van 013 !!! Om dan te zeggen, ja sorry hoor maar ik moet dinsdag eigenlijk mijn boeken herschikken want dat had ik eigenlijk in de planning staan, nou, dat doe je dan toch maar niet. En aangezien we toch al in Tilburg zijn is het een kleine moeite.

Dinsdag, showdag. Ik sta `smorgens op om te gaan werken en poets mijn tanden en voel me behoorlijk beroerd. Wat doe ik nu eigenlijk ? Vanavond spelen !!! De griep en voorhoofdsholte ontsteking waar ik sinds een week mee rondloop en waardoor we afgelopen zaterdag zelfs een optreden hebben moeten cancellen is duidelijk niet over.  Ik bel mijn baas dat ik me knap beroerd voel en dat ik een snipperdag opneem. Ziek melden en dan `savonds wel podium op kan natuurlijk niet. Dat snap ik zelfs. Gelukkig geen probleem. Ik kruip al hoestend en proestend weer terug in bed en val weer als een blok in slaap. Wel geweldige timing dit maar het is zoals het is. Gewoon mijn gezondbezig drankje weer maken met gember, salie, citroen en honing en veel thee drinken, paracetemols en hoestdrankjes  en jaaa ik doe ook maar wat . Maar de voorpret is er helaas stuk minder door omdat ik me uiteraard wel wat zorgen maak of het allemaal wel gaat goedkomen.

Om 14.00 uur arriveert Tim bij 013 en de mannen van de Cavalera`s staan al snel te buurten met onzen Tim op Max na want die komt de bus niet uit die geparkeerd staat in het loading dock van 013. Tim hoort dat ze aan het bakkeleien zijn over weed. Ze willen graag wat kopen maar dat kan dus niet met ons koffieshop beleid en uiteraard wil 013 daar ook niet aan mee werken. Onze Tim , behulpzaam als hij is, stelt voor dat hij wel wat wil halen. Uiteraard is hij nu hun beste maat en ze geven hem geld en hij moest beloven om sterk spul te halen. Dus Tim toog naar de dichtstbijzijnde koffieshop en haalde 5 gram Jack Herrer . Ik heb er de ballen verstand van maar dat schijnt goed spul te zijn maar je kunt me alles wijsmaken op dat gebied. Binnen no time werden die 5 gram erdoor heen gedraaid en de mannen liepen al snel goed verdwaasd rond. Wel relaaaaaxxxxtttt... dat dan weer wel.

16.00 uur komt de rest van ons clubje binnen om de spullen af te gooien. Ik parkeer mijn legoblokje ( Suzuki Wagon) naast de grote nightliner van de Cavalera`s ....tjaa....verschil moet er zijn natuurlijk. Maar het zag er wel komisch uit , stom dat ik daar geen foto van gemaakt heb.  Tijn en ik rijden terug naar huis want uiteraard gaan we op de fiets terug .....bier enzo.

Weer aangekomen in 013 banen we ons een weg door een enorme weed walm naar de kleedkamers. In de kleedkamer wachtte ons een leuke verrassing , Lenny, die onder andere hospality verzorgd in 013, had op de tafel de naam Razend in chocoladeletters gelegd . Zag er erg leuk uit en dan voel je je als band ook erg welkom. Vooral toen we hoorden dat ze bij Max en Iggor een M en een I had neergelegd, dan kwamen wij er toch een stuk beter vanaf.

Van 17.00 tot 18.00 is onze soundcheck . We komen het podium op en worden vriendelijk begroet door de gitaarroadie van de Cavalera`s genaamd André . Een grote, stevige kerel met donker haar en dito baard. Hij zou zo in de film 300 kunnen spelen . Hij ziet er imposant uit hoewel ik niet weet wat er onder zijn ruimvallend shirt zit natuurlijk. Kunt zo niet zien of hij een sixpack heeft of een bierpens. En om nu mezelf voor te stellen als : "Hey , I`m Corinne, can you take your shirt off?" da`s ook een beetje raar dus dat laat ik maar achterwege. 

Tim begint te soundchecken en plots horen we een hard gekerm en verbaasd kijken we naar de kant van het podium waar dat gejank vandaan komt om daar André te zien liggen die als een baksteen was omgegaan omdat hij op zo`n ding dat over de losliggende kabels ligt ( geen idee hoe zo`n ding heet ) was gaan staan op de rand en vervolgens zijn enkel omklapte. Hij bleef maar hard kermen en kreunen dus het leek of hij zijn enkel had gebroken. Kerm kerm, kreun kreun....nou nou. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis maar een uur later was hij al terug met een verband om zijn enkel en liep hij al weer rond dus toen wist ik wel zeker.....die kan echt niet in de film 300. No way !!!! Totaal niet Sparta waardig. Maar het is een aardige kerel dus gelukkig maar dat het niet ernstig was natuurlijk.

Na de soundcheck gaan we eten. Lekker buffet en we zitten goed te smullen. Arvid heeft zijn eigen maaltijd mee. Weer geen gezondbezigspeltboterham maar een gezondbezigspeltpastamaaltijd. Ik ben ondertussen zo gewend geraakt aan die gezondbezigboterhammen dat ik ze bijna zie als een mascotte of talisman. Afgelopen vrijdag had hij ze ook niet bij en voila...ik was ziek. Ik wil maar zeggen, eej....

 

20.00 uur. Showtime

We worden uit onze kleedkamer gehaald door Rianne, de stagemanager en lopen door de gangen naar de zaal en ik krijg een Spinal Tap gevoel want het is een behoorlijk eind lopen. Maar goed dat Rianne erbij was anders was het gegarandeerd een Spinal Tap scene geworden. Als je 013 niet kent is het een behoorlijke doolhof.We hadden besloten om een paar minuten voor speeltijd ons instrumentale nummer The Promise of Hope te laten draaien en ik vind het behoorlijk gaaf klinken in zo`n grote zaal.

Het instrumentaaltje stopt en Tim, Jos, Arvid en Tijn zetten ons vaste intro in. Als ze klaar zijn loop ik het podium op en hoop op het beste. Meteen Boktor of Horror, een flinke doorstamper. Ik zet in en jaaa, mijn stem is er nog....joepie.

Tijn, Arvid en Jos staan weer relaxt te spelen en raggen er lustig op los. Tim krijgt na een paar nummers last van zijn pols hoewel hij vrolijk doorhakt. Ik geef toch de gezondbezigspeltpastamaaltijd de schuld dus Arvid......je weet het !!!! BOTERHAMMEN !!

Een half uur is behoorlijk kort en voordat we het weten zijn we al bij het laatste nummer belandt. Jos ziet op de klok die aan de zijkant van het podium hangt dat we nog 10 minuten hebben dus eigenlijk nog ruim tijd voor een extra nummer. Na een kort overleg besluiten we toch om gewoon aan het laatste nummer te beginnen, Girl in the Mirror.De zaal is aardig vol gedruppeld tijdens ons optreden hoewel ik me geen enkele illusie maak. Als je speelt in het voorprogramma van een grote band weet je vrijwel zeker dat niemand voor jou komt. Ik denk zelfs dat de overgrote meerderheid van de bezoekers nog nooit van ons gehoord had maar na afloop krijgen we leuke reacties en blijkt dat we wel weer wat zieltjes gewonnen hebben. Maar bovenal hebben we onder elkaar veel plezier en is alles heel relaxt verlopen.De zaal stroomt behoorlijk vol en om 21.00 beginnen de Cavalera`s. Ik heb wel enkele nummers gezien maar ik was drukker bezig om het bier uit de backstage koelkast op te drinken en te ouwehoeren . De meningen waren behoorlijk verdeeld over de Cavalera show maar gezellig was het zeker. De koelkast kregen we leeg en Tim,Tijn en ik rolden als laatsten de 013 uit . Dat de morgen erna wat hard aankwam moge duidelijk zijn.....