Razend, Little devil

Tilburg

25 November 2016

De voorpret was er alvast. Een paar weken voor de show hadden we al een chatgroep met Tim, Marc van Burning Hatred en Hein van Splinterbomb en ikzelf . In dat chatgroepje werden behalve heel veel homo gerelateerde gif-jes ook wat nuttige dingen besproken. We wilden wat ludieks doen om mensen naar Little Devil te krijgen. Zo kwam Hein op het briljante idee om een loterij te houden tijdens onze optredens. En aangezien dat de eerste normale reactie was besloten we maar meteen dat te doen voordat het weer uit de hand liep. Maar goed, een loterij dus. Wat voor prijzen gaan we dan weggeven ?  Enkele prijzen die voor gesteld werden waren blokfluitles van Marc, een scheet in een boterhamzakje voor de waaghalzen, tenenkaas van Jos, een blowjob van Tim maar we besloten uiteindelijk toch cd`s en shirts weg te geven en als klapper een drumles van Tim.

Vrijdag...showdag. Mooi....hoewel...ik word wakker met een ontieglijk zware kop en voel me verre van goed . Verdomme !!. Maar ik besloot meteen om me daar niet op te focussen en bereidde meteen een gezond drankje zoals een goed kruidenvrouwtje betaamd. Verse salie, verse gember, citroen...ook vers , honing...vers uit de aars van een bij gemolken en kokend water. Beetje mixen en klaar is het gezonde ontstekingsremmende drankje. Het verlicht en is niet eens zo heel smerig. Ik app Jos en Tijn dat ik me niet lekker voel en dus niet met de fiets naar Little Devil ga in de ijdele hoop dat 1 van de 2 spontaan aanbied om me op te halen met de auto maar Jos reageerde meteen met : " Mooi, dan kun jij mijn spullen ophalen." Tijn reageert even later met : "Hoe laat kom je me ophalen ?" Zucht...

Rond half 9 arriveren Tijn en ik bij Little Devil. Toch wel onze thuiskroeg. Ik kom er graag , altijd gezellig daar en lekker bier. De andere bands zijn er ook al nadat ik alle bekenden begroet heb en wat gebabbelt heb kom ik erachter dat ik helemaal vergeten ben de lootjes uit te delen. Dus terwijl Splinterbomb  begint met hun set ga ik de zaal in en schreeuw in ieders oor : "Wil je een lotje ?" "Wat ?" "Ja, een loterij, we geven cd`s weg" "Ow, da`s goed. " Dit is niet best voor mijn toch al verstopte hoofd, maar goed. Splinterbomb ragt ondertussen lekker door en het publiek reageert enthousiast. Halverwege hun set gaan ze hun cd`s en een shirt weggeven . Ik heb de lootjes in een behoorlijk klein zilverkleurig zakje gedaan omdat ik niks anders kon vinden en het de Mies , zanger van Splinterbomb probeert er een lotje uit te vissen. Het zakje is duidelijk te klein voor mannenhanden. Degene die het shirt wint roept meteen : " Heb je ook een andere want deze heb ik al." Gaat goed met Splinterbomb.

De zaal loopt aardig vol. Gaaf !! Altijd afwachten tegenwoordig omdat er alleen al in de regio Tilburg heel veel te doen is op muziek gebied. Maar we mogen niet klagen vanavond. Zelfs beter dan verwacht. Paul de eigenaar van Little Devil loopt dan ook zeer tevreden rond.

Burning Hatred begint met hun oldschool deathmetal set en hakt er stevig in. Halverwege gaan we weer lootjes trekken en Burning Hatred schenkt maar liefst 4 cd`s weg. Zanger Rene doet een poging om zijn hand in het kleine zilverkleurige zakje te stoppen maar dat lukt hem niet zo heel goed. Na wat opmerkingen over kleine zakjes waar hij de lachers mee op zijn hand krijgt zijn er weer 4 mensen blij gemaakt en kunnen ze weer door raggen.

23.15 is het onze beurt. Ik wil opstaan en kom tot de ontdekking dat mijn broek behoorlijk gescheurd is. Zeker in een scheur van 15 centimeter.  Aaargh. Geen tijd meer om naar huis te rijden want de band staat al op te bouwen. Maar gelukkig komt Paul to the rescue...er wordt eerst gezocht naar naaisetjes maar dat bleek heel vreemd niet aanwezig te zijn. DUCTTAPE !!! Yess.. ik krijg grijze en zwarte tape en plak de grijze aan de binnenkant van mijn broek en aan de buitenkant zwarte tape. Dat zou toch wel moeten houden.

Ik ga naast het podium staan en probeer mijn stem uit en het lijkt wel oké te gaan dus ik ben gerustgesteld. We beginnen..... eerste nummer I Know met toch meteen wat flinke hoge uithalen. Mijn stem klinkt krakerig. Ooooh shit. Ik moet alles uit de kast halen om het onder controle te houden . Fuck. Arvid kijkt me aan met een blik van...oooh..ooh... Ik vertel na I Know maar eerlijk tegen het publiek dat ik behoorlijk hees ben en me niet lekker voel maar dat we doorgaan ik helemaal geen stem meer over heb . Gejuig vanuit de zaal. Tweede nummer is Boktor of Horror een lekker brul nummer. En wonder boven wonder leek het gebrul te helpen. Mijn stem werd raar maar waar steeds beter. Huh ? Dat is vreemd . Net of het gebrul alles losgooide of zo en ik geloof ook niet dat een zangleraar dit als techniek zou aanraden bij heesheid, verkoudheid. Nu Time, toch een nummer met `normale`zang . Ik moet me goed concentreren maar het gaat gewoon goed. Jeujjj... Mijn vertrouwen in mijn stem is terug . Gaat gewoon goed dit. Iedereen staat weer lekker te spelen en het publiek is gaaf en doet goed mee. Ik zie zelfs enkele mensen meelippen wat ik best apart vind aangezien we de teksten nergens op hebben staan maar leuk om te zien. Het is ook allemaal geen moeilijke literatuur natuurlijk die metal teksten. We loten nog een cd die heel blij ontvangen wordt door een vrolijke dame en de drumles van Tim kwam ook bij een blije dame terecht dus Tim grijnsde ook van oor tot oor......

Goed, stemprobleem is opgelost maar ik dan heb ik nog een ander probleem : koppijn. Bij iedere headbang beweging schieten de pijn scheuten door mijn hoofd maar stilstaan is echt geen optie vind ik dus gaan met die banaan. De set wordt op het eerste nummer na dus probleemloos afgewerkt en iedereen staat weer te grijnzen en heeft lol. Daar gaat het ook om. Zorgen dat jezelf en iedereen gewoon een leuke avond heeft.  Het was ook gezellig in de Devil en van mijn voornemen om meteen naar huis en naar bed te gaan kwam niet veel. Ik vond dat ik wel een schrobbelèrke verdiend had en die hielp ook wel enigszins maar tegen 2 uur was ik toch thuis en het was lang geleden dat ik er zo doorheen zat.

Zaterdag moest ik toch toegeven dat ik een flinke voorhoofdsholte ontsteking had en hebben we helaas ons geplande optreden in de Koornbeurs in Delft moeten afzeggen. Ik baal daar altijd ontzettend van en het komt gelukkig zelden voor. Maar nu ging het echt niet meer. Maar goed, onkruid vergaat niet zeggen ze dus dat komt ook wel weer goed.  Welteruste !!