Razend @ Rockheaven - Eygelshoven 

 

15-10-2016

 

 

Ons eerste optreden in Limburg vandaag. In A Genne Komm oftewel Rockheaven – Eygelshoven dus. Deze keer is Tim de lul qua rijden en Jos rijdt met ons mee. “ Cd`s bij ? “ vraagt hij als eerste. “Yup”. “Wisselgeld ?” “Yup”. Dat vergeet ik voorlopig niet meer.

 

Arvid rijdt ook zelf met Tijn als co-navigator. Je zou denken , twee mannen en een tomtom , dat kan niet fout gaan. Ruim een half uur later dan de auto met een vrouw als co-navigator ( hehehe) kwamen ze bij de zaal aan. Ze waren beland in Landgraaf wat een soort van Hotel California bleek te zijn. You can check out any time you like, but you can never leave ! Ze bleven maar in cirkels rondrijden totdat ze eindelijk de kracht vonden de betovering te doorbreken.

 

 

We werden vriendelijk begroet door Pascal de eigenaar en het barmeisje. Gemoedelijk hier. Rockheaven is een grote zaal waar zeker 500 man in kunnen en die me qua inrichting naar mijn jeugd terug voert en tegelijk vertrouwd aanvoelt.

Pascal begon vlijtig een grote schaal hamburgers te bakken en we konden snel aanvallen.

 

 

 

The Soul of Man mocht aftrappen en ze gebruikten hun eigen drumstel dus Tim begon backstage met de aanwezige spullen een drumstel in elkaar te ducttapen. Na een halve rol had hij toch een bruikbaar geheel geknutseld . Best mooi zo`n combinatie van een roomkleurige tom en een blauwe tom afgewerkt met zilverkleurige tape . Het vloekt alvast niet met elkaar.

 

The Soul of Man is leuk, enthousiast gebrachtte NOFX achtige punkrock.

 

Dan is het onze beurt. Versterkers aan ? Check. Microfoons werken ? Check. Soundcheck ? Mèh, we beginnen gewoon.

Vanaf de eerste maat voelde het weer lekker. Ik keek naar Arvid en die grijnsde terug. Tijn….grijns, Jos….stoere grijns, Tim….een druk hakkend grijnsje. Ja, die mens heeft het druk tijdens een optreden.

Ging alles vlekkeloos ? Uuuhhhh…. Substantia Nigra werd ingezet en ik bedenk me hoe fijn het toch is om met zo`n goede, bekwame muzikanten op het podium te staan. Jos zet de solo in en houdt de laatste toon extra lang aan want hij had als ingeving dat het zo mooi over kon gaan in de zang. Mooi spontaan idee alleen….er kwam geen zang. Ik zette mijn couplet in maar er kwam geen geluid. Huh ?? Ik keek naar beneden en zag dat ik er de kabel had uitgetrapt dus dan valt het ook niet zo mee om er geluid uit te krijgen. Daaaggg , Jos zijn goed bedachte ingeving. Maar hij ving de leegte wel op met zijn lang gerekte toon. Dat dan weer wel. Het lange outro naderde dus ik liep naar de zijkant van het podium me niet bewust van het feit dat Tim me hard terug riep. CORIIINNN !! Dus werd ik op mijn schouder getikt door Tijn : “Jowww, terug jij.” Bleek het geductapete deel van het drumstel toch niet zo stevig te zijn dus die tom was steeds verder naar achteren geschoven totdat Tim er bijna niet meer bij kon. Ah, dat snap ik, dus ik duwde de tom behulpzaam terug en liep weer weg. Maar Tim was nog steeds in problemen omdat ik de tom veel te ver zijn richting in geduwd had (nog niet eens expres) dus nadat Tim snel de tom weer de andere kant opduwde kantelde de tom spontaan om en Jos loste het probleem op door er een tik met zijn gitaar tegen te geven en de tom schoot weer in de juiste stand.  En al die tijd bleven ze allemaal retestrak doorspelen. Da`s nondeju knap !!

 

Goeie reacties, wij tevreden, publiek tevreden en zaal tevreden. Zelfs de Duitse geluidsman had er lol in ondanks dat hij weinig begreep van mijn Brabantse tongval.  Na mijn gebruikelijke  “Houdoe en bedankt “ ging de muziek in de zaal niet aan. “ We zijn klaar, muziek mag aan .” Stilte. “ Jowwww, muziek.” Stilte. Ik was effe vergeten dat de geluidsman Duits was en hij had mijn houdoe en bedankt niet begrepen als zijnde einde van de show maar even later kwam hij hard lachend het podium op om de boel mee op te ruimen en we grinnikten er nog even om na. Leuke sfeer dus daar in Limburg.

 

Na ons speelden nog Sceptical Minds , electro-industrial metal en Paramite met hun oldschool grindcore dat er lekker op hakte. Een bijzonder gevarieerd metal avondje en wat mij betreft geslaagd .

 

Maar rond 1 uur `snachts besloten we toch te gaan en na een gebruikelijke benzinestationvettehappispauze bereiken we  rond half 3 moe maar voldaan onze hometown Tilburg. Welteruste !!